IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гримьори: Моля ви, не правете тези неща!

30 юли 2016 12 00

Какво мислят, но никога не биха ви казали

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Мъжете и жените, които се занимават професионално с поставянето на грим, със сигурност се забавляват и се открояват със завидни артистични умения и креативност.

Но пък изискванията и очакванията към тях са много големи. Доверяваме се на услугите им за специални поводи като абитуриентски бал, сватба или особено важна среща.

В тези моменти през главата ни препускат безкрайно много мисли и въпроси, насочени основно към това, как трябва да отидем облечени, какво да поставим като продукт и дали ще стане така, както искаме.

Е, на тях също им минават няколко неща през главата, които им се иска да ви помолят да не правите – ето кои са те.

1. Не слагайте продукти

Повечето клиенти отиват при гримьора, забравяйки, че той ще им постави фон дьо тен. За професионалистите е най-добре да започнат на абсолютно чиста основа, за да направят своята магия. В крайна сметка, те знаят най-добре какво трябва да се направи, за да се гарантира добър резултат и дълготрайност.

2. Не прекалявайте с говоренето

Ще се срещнете, ще се поздравите и ще обсъдите детайлите. Дори е вероятно да се радвате взаимно на компанията си. Но когато дойде време за съществената част, идва моментът, в който е най-добре да се облегнете и да се наслаждавате... мълчаливо. Няма нищо по-трудно да гримираш лице, което не спира да мърда. Просто замълчете.

3. ... Но недейте да мълчите, когато трябва да говорите

Гримьорът ви иска да бъдете щастливи. Най-голямата грешка, която можете да направите, е да не им кажете какво очаквате. Имайте търпение през целия процес, но споделете вашите очаквания. Ако нещо не ви харесва – кажете си. Последното нещо, което искате, е да си тръгнете от гримьора и да съжалявате.

4. Не очаквайте гримьорът да познае какво искате

Когато отивате при гримьор, със сигурност имате очаквания. В главата ви изникват някакви примери за грима, който искате и самите вие. Когато кажете, че искате да приличате на Меган Фокс, в главата ви може да изниква точно един определен образ, но гримьорът да се сеща за друг филм и визия на актрисата. Донесете най-добре снимки.

5. Не искайте невъзможното

Дори с умения за перфектно контуриране, вашият гримьор има същата основа, която и вие – лицето ви. И дори и да се опита с всички сили да постигне това, което желаете, няма да може да направи носа ви много по-малък, нито устните много по-плътни. Поговорете с гримьора си за това какво е възможно и какво да очаквате.

6. Подгответе лицето си

Ако искате да изглеждате страхотно, подгответе кожата предварително. Имаме предвид основно да консумирате плодове, зеленчуци и да пиете поне по два литра вода на ден. Това ще направи нещата много по-лесни за гримьора, а вие ще изглеждате още по-красиви.

7. Добавете завършек

Обикновено гримът не е непосредствено преди събитието, а дори и да е, в някакъв момент ще се наложи да нанесете още малко червило или пудра. Помислете за това преди да си тръгнете от гримьора, за да ви каже как точно да поставяте продуктите и да нямате разминаване между цветовете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари