IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да носим грим като скъпоценен камък?

28 юли 2016 12 20

Новата тенденция и съвети за нея

Снимка: Eyeshadow Lipstick

Снимка: Eyeshadow Lipstick

Скъпоценните камъни винаги са били слабост на жените и бижутерите.

Наситените и богати цветове на рубина, смарагда и топаза се пренесоха от ювелирните изделия към козметичната индустрия през пролет-лято 2016.

Вече ви представихме тенденцията за боядисване на косата с плътните и наситени тонове на скъпоценните бижута, а днес ще поговорим малко за тази палитра като грим.

Представяме ви основните цветове – богати нюанси на червено, зелено и синьо, на какво отиват най-много и с какви кожа, коса и очи да ги комбинираме за страхотен ефект.

1. Смарагдовозелено

За кого е?

За дами със сини или кафяви очи. Тук важи правилото, че първо съчетаваме с очите, а след това мислим за косата и кожата. Изберете спирала за мигли, която е в контраст с очите, защото ако е подобна, няма да се откроява толкова много. Без значение дали сте с бяла или тъмна кожа, смарагдовозеленото ще ви отива. Ако сте със зелени очи – по-добре се насочете към друг цвят.

2. Кобалтовосиньо

За кого е?

За всеки, който има кафяви, зелени или пъстри очи. Кобалтовосиньото е смел контраст, за който трябва да имате предвид и цвета на самите ви мигли. Колкото по-тъмни са косъмчетата ви, толкова по-тъмен цвят ще излезе. Имайте предвид и друго – при закупуване на спиралата, цветът на четката няма да бъде еднакъв с този на очите. По-добре се спирайте на по-светли нюанси, ако искате да се открояват.

3. Червено като аметист

За кого е?

Този цвят, който като че е комбинация между червено и бордо, е много подходящ за дами със светла или средно тъмна кожа и всички цветове на очите. Тази практичност и възможност да се носи от всички идва от комбинацията на синьо и червено в този нюанс. Ако имате тъмна кожа, по-скоро се насочете към смарагд или кобалт, защото в противен случай рискувате да загубите акцента.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари