IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво не знаем за микроблейдинга?

26 юли 2016 08 20

Всичко за новата процедура

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Откакто модната индустрия наложи плътните вежди, които са по-известни и емблематични от жените, които ги притежават, всички ги поискаха.

За много дами, които не са родени като Кара Делевин или са скубали прецизно косъмчетата си, единственият вариант е да се подложат на нов тип процедура, осигурена от козметичната индустрия.

Микроблейдинг е новост, която осигурява по-тъмни и плътни вежди, премерени така, че да не изглеждат твърде дръзки на косата, цвета на кожата и очите ни.

Днес ще ви представим всичко, което трябва да знаете за процедурата.

Какво точно представлява микроблейдинг?

Микроблейдинг е форма на полуперманентен грим, създаден ръчно с инструмент, състоящ се от между 6 и 14 микроигли, откъдето идва и името на процедурата.

Каква е разликата с татуирането?

Микроблейдинг е процесът, с който се нанася пигмент в базалната мембрана, която разделя епидермиса от дермата, за да създаде по-плътни вежди. Татуирането на вежди се прави с механизирано устройство, докато при микроблейдинг се използва ръчно устройство.

Пигментът има по-плътна консистенция, докато мастилото за татуировки е по-скоро с водниста текстура и заради това е по-дълготрайно. Повечето пигменти при микроблейдинга ще издържат между 1 и 5 години, в зависимост от продуктите и третирането на кожата. По естествен начин, пигментът ще се обели с кожата с течението на времето и ще изсветлее.

Боли ли?

Преди да започне процедурата задължително се поставя обезболяващ крем в зоната, за да сведе до минимум дискомфорта от поставянето на течна упойка. Можете да усетите леко неудобство, но процедурата е почти безболезнена.

Какво представлява първата процедура?

Първата процедура трае около 2 часа и основно се определя формата на веждите според костната структура, разположението на очите и формата на лицето. След това се избира съответният пигмент.

След като приключи процедурата, голяма част от дамите са готови директно да се появяват навън. Обикновено цветът леко ще изсветлее в рамките на 2-3 седмици.

Можете да повторите цвета след 4-6 седмици, за да осигурите неговата дълготрайност, но това не е задължително, тъй като веднъж поставен, пигментът не мигрира.

Колко е дълготрайността?

Без допълнителни поддържащи процедури, можете да се радвате на новите си вежди между 12 и 18 месеца.

Как стана толкова известна процедурата?

Тенденциите се менят и завръщането на плътните вежди от 80-те вече е факт. Хората предпочитат такъв тип процедури, които не са вечни, но осигуряват известно време с новата визия.

Има ли неподходящи клиенти за микроблейдинг?

Всеки, който има противопоказания от лекар. Има примери за места, на които могат да ви искат уверение от лекар, че нямате рак, хемофилия или хепатит.

Може ли да се подложи бременна жена на микроблейдинг?

Не, не е желателно ако сте бременна или кърмите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари