IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ползите на калта от Мъртво море за красотата

1 август 2016 09 40

Какви са те?

Снимка: AHAVA

Снимка: AHAVA

Много често ви показваме и разказваме за различни начини, с които да подсилите естествената си красота чрез натурални съставки.

Обръщането към природата със сигурност е една от най-въздействащите и ефективни форми за постигане на красива и естествена визия.

Калта, като един от четирите основни елемента на Земята, съдържа есенциални минерали и соли с положителен ефект за здравето на кожата.

Калта може да абсорбира токсините и е много полезна като превенция на различни кожни проблеми.

Тя детоксикира, защитава и подхранва кожата. Натуралната кал е и възможност за всеки от нас да осъществи отново връзка със своята естествена изначална красота.

Макар и калта да не изглежда особено привлекателно, то продуктите за красота с кален състав взривяват световната сцена, защото предоставят шанс на потребителите да преоткрият силата на природата.

Сред ценните видове е черната кал от Мъртво море – в съдържанието ѝ се откриват магнезий, калий, калций и множество други минерали. Тя съдържа хранителни вещества и подпомага отстраняването на мъртвите клетки и замърсяванията по кожата.

Абсорбира токсините, натрупани в тялото, през кожата. Стимулира кръвообращението, докато усъвършенства текстурата на кожата. Калта има единствени по рода си естествени противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Богатата черна кал от крайбрежието на Мъртво море има научно-доказани ползи за постигане и запазване на здрава и млада кожа:

1. Тя е богат източник на есенциални минерали за кожата (Мъртво море е естествено находище на най-висока концентрация на минерали в света). Високото съдържание на магнезий и калций имат съществена роля за протичането на естествените процеси на кожата. Подсилва защитните механизми срещу свободните радикали и UV лъчите.

2. Почистваща функция – натурално почистване с доказано антимикробно действие; абсорбира излишния себум, премахва замърсявания по кожата и я детоксикира. Изглажда текстурата и изравнява цвета на кожата.

3. Възстановителни свойства – идеална за облекчаване на артритни болки; успокоява и възстановява чувствителната и раздразнена суха кожа, облекчава кожни смущения. Затоплената кал от Мъртво море, нанесена с масажни движения върху участъци с болки по тялото, има дълбок успокояващ и терапевтичен ефект.

4. Омекотяващ ефект – натуралните и абсорбиращи свойства на калта подпомагат поддържането на мекотата и еластичността на кожата. Подхранват я с минерали, които ревитализират активните клетки, а мъртвите и сухите са нежно отстранени при отмиването. Клетъчната обмяна и микроциркулацията са стимулирани, активирани са и възобновени на оптимални нива.

Това лято лабораториите на козметичния бранд AHAVA, разположени на бреговете на Мъртво море, инициират глобална уелнес кампания чрез мащабни празници на калта.

Акцията е призив да се отдаде почит към калта от Мъртво море като важен земен елемент. И чудесен повод да се информират потребителите за уникалните ѝ свойства.

Продукти на AHAVA, включващи в състава си великолепната кал от Мъртво море:

1. Почистващ сапун с кал от Мъртво море

2. Натурална кал от Мъртво море

3. Ексфолиант за лице с кал от Мъртво море

4. Почистваща маска с кал от Мъртво море

5 Хидратираща крем-маска

6. Extreme озаряваща лифтинг маска

AHAVA е единствената козметична компания в света, която е лицензирана да добива калта от Мъртво море. Естествената кал от Мъртво море е световно и исторически признато средство за облекчаване на болки в мускулите и ставите, както и на остри ревматични болки. Различните слоеве са се образували преди 10 000 години през ледниковия период (холоценска геоложка епоха) в склоновете на митичните Юдейски планини. При свличането на наносите към дъното на Мъртво море се е абсорбирала изключително висока концентрация на минерали и микроелементи (магнезий, калий и калций).

Всички продукти можете да разгледате в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари