IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се отървем от врастналите косъмчета?

23 август 2016 13 00

Един неприятен проблем и неговото решение

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Врастналите косъмчета могат да се появят на всяка една част от тялото и често се усещат с лека болка.

При липса на третиране могат да се задържат доста дълго време, а в случай, че предприемете действия, минават много бързо.

За да се справите успешно с проблема ще ви бъде необходим своеобразният наръчник за премахване на врастнало косъмче в зависимост от мястото, на което се е появило.

Ето го и него

1. Ако се появи в зоната на бикините

Избягвайте да носите бельо с дантела или каквито и да е други декорации, защото те могат да възпалят още повече получилата се пъпчица. Избирайте бикини от естествени и „дишащи“ материи като памук например. Ако косъмчето е над кожата и можете да го достигнете, премахнете го със стерилизирана пинцета. Ако не може, третирайте зоната с ексфолиант, за да изкарате косъмчето на повърхността.

2. Ако се появи на крака

Не стискайте пъпчицата! Стискането на врастнали косъмчета където и да е по тялото е абсолютно противопоказно, защото само може да инфектирате и да влошите ситуацията. Освен това, тъй като краката ви са изложени на пряка слънчева светлина през лятото, можете да се сдобиете с белег заради пигментацията. Можете да приложите същия метод като за зоната на бикините, но временно отложете носенето на панталони по краката.

3. Ако се появи подмишницата

Внимателно избръснете подмишниците в посока, обратна на тази, в която расте косъмчето. След това нежно ексфолирайте, за да изкарате косъмчето. Почистете и дезинфекцирайте. Опитайте се да използвате дезодорант около възпалената зона, за да не усещате дискомфорт.

4. Ако се появи на скалпа

Внимателно измийте косата и масажирайте скалпа с шампоан с чаево масло. Това е естествената салицилова киселина и има антивъзпалителни свойства. Нежно ще ексфолира кожата и ще предотврати евентуална инфекция.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари