IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как полет със самолет влияе на кожата?

5 септември 2016 12 00

Какво се случва, докато летим?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Когато става въпрос за кожа и полет със самолет... можем да кажем само, че летенето е за птиците.

Като изключим еуфорията при пътуване, особено когато е по хубав повод като посещение на стар приятел, екскурзия или почивка, има няколко негативни страни на летенето.

Именно този вид транспорт се оказва проблем за кожата, без значение дали сте в бизнес класа или икономична такава.

Представяме ви какво се случва с кожата по време на полет и какви вреди може да нанесе това.

1. Влажност като в пустиня – много суха кожа

Първият „допир“ на кожата при самолет е със сухия въздух в кабината. Обикновено, идеалната среда трябва да е с влажност между 40% и 70%. Повечето самолети са с влажност от около 20%. Резултатът от това варира между изсушаване, през загрубяване и дори зачервяване на кожата. Можете да го предотвратите с пиенето на повече вода по време на пътуването и използване на хидратиращ крем.

2. Очите, носът и устните не са имунизирани

Забелязвали ли сте, че не винаги успявате да усетите аромата на кафето на борда? На такава височина се усеща изсушаване на лигавиците, което влияе на усещането на мирис и вкус. Други срещани странични ефекти са сухите устни и сърбеж в очите. Носете си хидратиращи капки както за нос, така и за очи и в никакъв случай не забравяйте балсам за устни.

3. Когато кожата се изсушава, тя компенсира с прекомерно омазняване

Сухият въздух и ниската влажност водят до по-големи черни точки върху брадичката, носа и челото. Повишеното производство на себум е начинът на вашата кожа да ви съобщи, че средата, в която е поставена, е твърде суха.

4. Кабината може да „отнеме“ блясъка на кожата ви

Налягането при достигането на определена височина може да създаде същото усещане като при изкачване на висок връх. Колкото по-нависоко се намирате, толкова по-малък ще е притокът на кръв към кожата, което може да ви лиши от блясък.

5. Винете задържането на вода за подпухналото лице след полет

Бездействието, както и количеството сол в храната, която ще консумираме на борда на самолета, предизвиква задържане на вода, което се изразява в подпухналост. След като кацнете, най-добре си направете една дълга разходка, за да редуцирате нежелания ефект.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари