IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британски хирург показа идеалната жена

2 септември 2016 09 40

Тя притежава веждите на Джей Ло и скулите на Джоли

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Британски пластичен хирург състави фотопортрет на идеалната жена, използвайки черти от лицата на знаменитости, на които често искали да приличат неговите пациентки, съобщава New York Post.

За да създаде фоторобот на идеалната красавица, Джулиан Де Силва от лондонската клиника Centre for Advanced Facial Cosmetic and Plastic Surgery анализирал желанията на жените за последните 10 години от своята практика и избрал най-известните.

Той проучвал случаите на хиляди свои пациентки. Лекарят пояснил, че често представителките на нежния пол искали носът им да е като на херцогинята на Кембридж – Катрин. Де Силва отбелязва, че и той счита носа на съпругата на принц Уилям за безупречен.

По мнение на експерта, пропорциите на тази част на лицето на херцогинята е „математически правилно“. Пациентките на хирурга също така често искали очите им да са като на Кийра Найтли, веждите на Дженифър Лопес, а устните – на Пенелопе Крус.

Също така дамите регулярно искали скулите на Анджелина Джоли, челото на Майли Сайръс, челюстта на Шер и брадичката на Селена Гомес. Де Силва отбелязва, че не вижда нищо лошо в желанието на клиентките си да приличат на звездите.

Лондонският лекар отдавна се занимава с изследване на женската красота. По-рано тази година, по метода на компютърна картография и формула на златното сечение, лекарят, заедно със свои колеги, „намери“ най-пропорционалното лице в света. По негово мнение, то прилича на това на Амбър Хърд.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

1 ( преди 7 години )
....и в крайна сметка това на снимката прилича на Нина Добрев !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар