IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Клеопатра – магнетичната муза на бижутер и парфюмерист

28 септември 2016 10 30

Когато женствеността си има аромат – Rose Goldea

Снимка: Bvlgari

Снимка: Bvlgari

Какъв би бил един аромат, ако трябва да представлява новото лице на женствеността? На този въпрос отговарят от BVLGARI със своя нов аромат Rose Goldea.

Той комбинира страстна роза и наситен мускус и е вдъхновен от завладяващия дизайн на Serpenti. Ароматът е истинско бижу, което разказва една завладяваща история за съблазън.

Клеопатра – магнетичната муза на бижутер и парфюмерист

Чувствеността на Клеопатра е страхотно вдъхновение за Bvlgari: римският бижутер-парфюмерист исторически почита нейната магнетичност в своите дизайни. Клеопатра била емблематична фигура, която оставя своя очарователен отпечатък в историята.

Древните римляни я наричали “Superbia“ (гордост). Нейната аура се възпява в продължение на 20 века в литературата, театъра, опери, балети и филми, а сега и в аромат.

Въплъщавайки се в Клеопатра, жената Rose Goldea е хипнотизираща, съблазнителна и уверена в себе си – героинята на съвременния ден. Богинята на слънцето Клеопатра и нейното сияние са въплъщение на Rose Goldea.

Създаден за съвременните Bvlgari жени, аурата на Клеопатра живее в завладяващ аромат, символ на модерната жена.

Като една от най-известните красавици в историята, Клеопатра е овладяла изкуството на съблазняването, привличайки двама от най-известните лидери на времето – Юлий Цезар и Марк Антоний.

Макар че природните дадености на Клеопатра са много, всички казват, че тя майсторски е използвала различни „оръжия за съблазняване“ като бижута и парфюми, за да изкуши любовниците си. В нощта, в която Клеопатра съблазнява Марк Антоний, имало разпръснати листа от роза около леглото.

Страстта на двойката станала толкова силна и дълготрайна, че се отразила на човешката история. Розите били нейните любими цветя и ароматът им бил нейният избор, за да увековечи уникалната си същност.

Rose Goldea продължава една вековна традиция на съблазън, удоволствие и очарование. Този аромат е жест на красота, акт на любов, чийто пратеник е ароматът.

Парфюм, чиято олфакторна пирамида разкрива присъствието на жена, която подлудява сетивата и оставя незабравима следа след себе си.

Rose Goldea напомня на ритуалите за красота на египтянките, които пръскали дрехите си с парфюм и носели огърлица от ароматни семена.

Емблематично преплетени с Rose Goldea, знаковите за Bvlgari Serpen. символизират същността на съблазняването. Колекцията Serpen е създадена преди повече от 50 години, а днес е икона.

Символът на змия датира от древногръцката и римската митология – отвъд 2700-годишна история на Рим, за да се превърне в изящен мотив на сила. Известна със способността да очарова своята плячка, това умение не принадлежи на никое друго животно – змията е известна със способността си да съблазнява.

Змията в Rose Goldea движи своите медени нюанси като разкрива хиляди фасети, също като аромата.

Флаконът на Rose Goldea е украсен с пищни нюанси злато и интригуващи нотки на роза – знаковото за Bvlgari розово злато, което повече от век е запазено за най-великолепни накити.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари