IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Да“ и „Не“: Как да третираме къдрава коса?

18 ноември 2016 13 20

Плюсове и минуси на грижата за буклите

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Къдравата коса е мечта за едни и проклятие за други. Когато става въпрос за видове коса, обикновено влиза в сила поговорката, че каквото човек си няма, най-много го иска.

Дамите с права коса завиждат на тези с къдрава и обратно, а в действителност всички видове могат да бъдат страхотни и красиви, стига да се полагат правилните грижи.

Днес ще обърнем по-специално внимание именно на тази част от прическата, в която нашата външна намеса помага за здравия и хубав вид.

Какво да правим и какво никога да не допускаме при третирането на къдрава коса? Отговорите вижте тук:

„Да“

- Използвайте масла за подхранване и укрепване на косъма поне два пъти седмично. По този начин си гарантирате красив външен вид и „прибиране“ на стърчащите косъмчета.

- Подстригвайте се така, както ще ви отива на типа коса. Имайте предвид, че не всички прически са лесни за поддържане на непокорната понякога къдрава коса.

- Използвайте балсам за коса, с който ще спомогнете за иначе трудното разресване на косата.

- Подстригвайте се редовно, защото заплетените краища далеч не са ви чужди. По този начин не просто ще предотвратите накъсване, а и ще гарантирате добър външен вид.

„Не“

- Не използвайте сешоар на висока температура. Това изсушава както косата, така и скалпа ви.

- Не използвайте метална четка, а вместо това заложете на дървен гребен.

- Не търкайте косата с хавлия. Използвайте микрофибър, който ще попие водата без да се явява предпоставка за наелектризиране.

- Не дръжте косата продължително време вързана на кокче. Това ще развали къдриците ви и прическата ви ще добие неприятна форма.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари