IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тенденции в косите: Плитките и бижутата навлизат в официалните прически

3 декември 2016 13 00

Съветите на топ коафьора Георги Петков

Снимка: Георги Андинов и Диляна Флорентин

Снимка: Георги Андинов и Диляна Флорентин

Какво трябва да знае всяка дама при избора на прическа за официален повод? Това е един от най-често задаваните въпроси в практиката. Аз от своя страна отговарям така: най-важното е жената да се чувства красива и специална през важния за нея ден. Разбира се, съобразяването с индивидуалните дадености и актуалните модни тенденции е от ключово значение.

През следващата година основните акценти при официалните прически ще бъдат плитките и големите аксесоари за коса. Искам да подчертая, че плитките вече са се превърнали в класика и отдавна не са само полъх на модно течение. Дали ще бъде само една или няколко сплетени в кок, или пък ще ограждат лицето като венец – това зависи от индивидуалните предпочитания, дължина на косата и тоалета. Вълните също остават добър вариант при специален повод.

Според професионалното ми мнение, най-красив и практичен вариант при официалните и особено булчински прически си остава прибраната в небрежен кок коса – без значение дали е ниско долу или високо. Това е прическа, която винаги е красива и съответно към нея могат да се прибавят допълнителни детайли, които да я отличат. В този случай дамата ще е спокойна, че кокът ще остане до края на събитието и няма да се развали. Защото всяка по-небрежна прическа или такава с леки къдрици може да се промени заради метеорологичните условия, структурата на косата и какво ли още не... Кокът е гаранция, че от началото до края на събитието ще изглеждате перфектно.

Но какво да кажем за дамите с къса коса? Съвсем категорично мога да кажа, че каретата се завръщат на мода! Това са прически, които придават по-драматичен вид на лицето, но придават и класа. При официални случаи подредената коса в леки вълни остава в сила и тук.

Другият основен акцент, както вече споменах, са аксесоарите за коса. Те могат да бъдат най-различни варианти – от корона до фиба с кристал. Да вземем например короната – тя дава доста завършен вид на прическата и създава царствен вид на всяка дама.

Тиарата (корона-диадема) е следващият аксесоар, който дамите могат да сложат, за да заблестят още повече. Тя е особено подходяща при сватбените прически, когато към роклята е предвиден и воал за да стои пред него. Диадема с кристали, панделки и мъниста също са подходящи за един по-скромен завършек на всяка официална прическа.

И да не забравяме хита на сезона – задна диадема – венец. Тя може да е само от кристали или да бъде с цветчета и листа от метал. Подходяща е както за пусната коса, така и за нисък кок. Различното при този аксесоар е, че подчертава красотата на прическата отзад и същевременно дискретно се показва отпред.

Гребенчетата с декорация от пера, мъниста и кристали са друг вариант за украшение в косата. Комбинацията между перли и мъниста също е доста атрактивна. Малката фиба с кристал или перла не е за подценяване от дамите, които искат да акцентират директно върху прическата си.

Друг писък на модата са живите цветя. Една орхидея в ярък цвят, например, моментално се превръща в основен акцент. Цветята от метал също са един доста впечатляващ вариант.

Дали ще заложите на плитки или вълни в различни форми, тези модни предложения подсказват на дамите за какво биха могли да си мечтаят и какви биха могли да бъдат.

Повече снимки на актуалните тенденции при официалните прически можете да видите в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари