IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Urban Style – ежедневна мода за коса

4 декември 2016 13 00

За най-новите тенденции разказва коафьорът Георги Петков

Снимка: Георги Андинов и Диляна Флорентин

Снимка: Георги Андинов и Диляна Флорентин

Очевиден е фактът, че все повече жени и мъже у нас обръщат внимание на външния си вид и следят актуалните тенденции при дрехите и прическите.

За предстоящата година доминиращи при женската фризура ще бъдат плитките!

Така се появи така нареченият Urban Style, който набляга на лесните прически с небрежни плитки, които трайно навлизат във всекидневната естетика.

Обръщам специално внимание на два еднакво силни и коренно противоположни тренда в света на прическите, повлияни съответно от афроамериканската и азиатската култура, които неусетно навлязоха в ежедневието на европейката.

При дължините смело можем да кажем, че каретата отново се връщат на мода. Същевременно за контраст остават и средните дължини, характерни за 70-те години, където доминират фризурите със среден път или небрежно разрошена назад коса без посока, с лека вълна или чупка в края.

Основен акцент при ежедневните прически и тази година ще остане колорирането с разнообразни цветове. Прическите в Urban Style ще запазят присъствието на актуалните омбре и балеаж.

Омбре е атрактивен тип колориране, при който косата е контрастна – тъмна отгоре и светла отдолу, а между двата цвята разделението е права линия. При права коса, когато подстригването е равно, контрастът е изразен. При етажираната коса има повече движение и ефект „омбре“ подчертава вълните и къдриците в края на косата. По-смелите дами могат да заложат на силния контраст с черен корен и почти бели краища. Другите комбинации са прически със златисто-кестеняв корен и златисто-медни, руси дължини или всичко може да минава в леко розов до златисто-прасковен нюанс.

S-омбре или Soft омбре се нарича боядисването, при което между тъмния корен и светлите краища има междинен цвят, който прави плавна преливка.

При балеаж изсветляваме косата чрез фини кичури и с плавен преход от тъмната основа стигаме до по-светли краища. Могат да се използват много различни цветове, но аз препоръчвам комбинирането на два близки цвята за постигане на по-красива преливка. V-балеаж се нарича колорирането, при което изсветлените кичури образуват V-форма за по-плавна преливка.

Dip Dye от друга страна е техника подходяща за светли коси с ярки цветни краища в розово, лилаво или зелено. Възможен е и микс от бледо пастелен тон за основа и ярък неонов цвят в края.

Последният вариант е доста категоричен и се нарича Slash Lights. Това е оцветяване, което наподобява преминаването на ярка светлина през малък процеп – прилича на цветна ивица по средата на косата, най-често в контрастен цвят.

За почитателките на късата коса хитовите за сезона ще са перлените цветове, платинено или златисто русо, съчетани с ярки, контрастни кичури. За по-смелите препоръчвам да опитат с леко синкав или тюркоазен оттенък с лилави или виолетови кичури.

И нещо много важно, вашият фризьор най-добре ще ви посъветва коя колористика е подходяща за вашия тип прическа, защото в противен случай се получават нежелани резултати.

Всички снимки можете да разгледате в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари