IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

9 начина да се погрижим за напукани устни

9 януари 2017 12 40

Бъдете красиви и през зимата

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Също като кожата изобщо, така и устните имат нужда от специално внимание и отношение.

Както добре знаем, неприятните атмосферни условия през зимата като студен вятър и ниски температури влияят негативно на нежните устни.

Обикновено ефектът е един и същ – „изпръхване“, нацепване и болезнено усещане.

Ето 9 начина, с които да се справите с напуканите устни и да не се налага никога повече да се притеснявате от тях.

1. Първо и най-важно, също като кожата ви, устните имат нужда от хидратация. Не забравяйте да пиете вода, консумирайте плодове и зеленчуци.

2. Нанасяйте балсам за устни с цел да поддържате устните постоянно хидратирани и меки.

3. Когато излизате винаги нанасяйте защитен слой SPF по начина, по който го правите и за кожата си. Това предотвратява сухота и дори изгаряния от слънчевите лъчи.

4. Глицеринът е много добър начин да се справите с напуканите устни в домашни условия. Използвайте го за хидратиране на зоната около очите и устните.

5. Ако имате сухи устни, избягвайте използването на матирани червила. Вместо това заложете на продукти, които са с по-кремообразна и дори течна формула.

6. Нанасяйте масло от ший дори и през деня. То има SPF фактор и освен това хидратира.

7. Възползвайте се и от свойствата на кокосовото масло. Можете да го нанасяте както във външната, така и във вътрешната част.

8. Балсамите за устни, които са с основа от витамин E са добър източник на антиоксиданти и помагат за задържане на хидратацията в устните.

9. За сухи и напукани устни използвайте мед и захар, от които да си направите скраб. Тази смес ще премахне сухотата, а медът ще хидратира.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари