IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 предимства на бананите за красотата

16 януари 2017 08 40

Какви са те?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Няма жена, която да не иска да изглежда винаги страхотно.

Чистата и мека кожа е една от водещите цели на дамите, тъй като водещата тенденция за естествена красота се постига първо със създаването на красива основа.

Как обаче да постигнем целите си с красотата?

Винаги най-добрият вариант е да се обърнем към естествените съставки и възможностите, които природата ни предоставя.

По този повод днес ще разгледаме предимствата на бананите за красотата. Ето и 5 от най-важните ползи, които трябва да знаете.

1. Естествена хидратация

Бананите са богати на калий, което ги прави страхотен вариант да хидратирате кожата си. Всичко, от което имате нужда, е да смачкате половин банан и да го използвате като маска директно върху лицето си. За особено суха кожа, добавете мед и ще подсилите ефекта.

2. Контрол на акнето

Корите на банана са точно толкова полезни, колкото и вътрешността. Те имат антиоксидантни свойства и могат да направят чудеса с кожата ви. Ако търсите решение на акнето, можете да потъркате бялата част от обелката върху засегнатите райони, докато не покафенее. Можете да повтаряте процедурата два пъти в седмицата, докато не видите разликите.

3. Подпухнали очи

За мигновен резултат в домашни условия, използвайте смачкан банан, за да намалите подпухналостта на очите. Нанесете върху зоните и оставете за 15-20 минути. Изплакнете със студена вода.

4. Грижа за краката

Също като за лицето, можете да използвате смачкан банан и за краката. Направете си маска и я оставете за 15 минути. Изплакнете с хладка вода, за да се радвате на по-гладка и мека кожа.

5. Маска за коса

Бананите могат да се използват като терапия против косопад. Направете си паста от кисело мляко и банан, нанесете и оставете за 15 минути. След това изплакнете със студена вода. Ако искате да добавите и блясък, към сместа прибавете 1 супена лъжица мед.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари