IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 козметични ритуала преди лягане

14 януари 2017 15 15

Не заспивайте без тях

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Козметичната рутина често включва нанасяне на крем преди грим, основа, пилинг на лицето, почистване и други процедури, на които залагаме през деня.

Както добре знаем, красотата идва отвътре и определено изисква много повече усилия, ако искаме да се радваме постоянно на добър външен вид.

Точно по тази причина трябва да имаме предвид, че има начин да работим в тази посока и докато спим.

Представяме ви 5 задължителни ритуала за красота, които трябва да правите вечер, непосредствено преди да си легнете.

Ето кои са те:

1. Скраб за лице

За да почистите правилно лицето и да се радвате на мека и красива кожа, задължително използвайте скраб преди лягане. Продуктът трябва да бъде щадящ и да не прекалявате с натиска, за да не се получи зачервяване.

2. Нанасяйте почистващо мляко

Почистващият продукт, с който отстранявате грима от лицето преди да си легнете, е важна стъпка. Желателно е да заложите на мляко, което да хидратира през цялата нощ и да позволява на кожата да диша.

3. Тоник за чиста кожа

След като нанесете почистващо мляко, завършете ритуала преди лягане с тоник, който съответства на типа кожа. Задължително подберете продукта така, че да отговаря на вашите индивидуални нужди.

4. Нощен крем

Пълното хидратиране на кожата се постига с нощен крем за лице. Потърсете си такъв, в чийто състав има алое вера, защото то предпазва и омекотява.

5. Против зачервяване

Ако се налага да се справяте с лющене на кожата, пигментни петна или други подобни проблеми, два пъти в седмицата почиствайте и с продукт, който съдържа салицилова киселина. По този начин ще избегнете зачервявания и инфекции.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари