Ако трябва да дам универсален съвет за красота, това е – „Обичайте! Смело, свободно, безусловно, лудо, без предел – защото само това е истинският начин да се обича! И това е вълшебството, което така озарява едно женско лице, както нищо друго не може!“. Това е максимата на Мис България 2003 Елена Тихомирова.

А в моментите, когато имам нужда да се почувствам специална, мога да споделя какво ми въздейства най-добре, моите малки женски тайни за въздействаща и блестяща визия!

Пия много чай

Навсякъде и по всяко време. За мен сезонът е без значение. Не обичам да пия вода, така и не се научих. С годините видях, че нищо не ми помага да се хидратирам по-добре, освен чаят. А ползата е 2 в 1 – билките ми въздействат според нуждата – има за отслабване, детоксикиране, релаксиране, енергизиране. Всичко! Напоследък пия от чайовете, които създава българска фирма. Впечатлена съм от резултата. Особено от чая за детокс и чая им за отслабване – много добре ме отводняват, тенът ми се избистря, а и имам много енергия през деня.

Не хапвам нищо сурово след 16 часа

Всичко, което ям след този час е задушено, на пара или сготвено. Обичам вечер да си правя пюрета от зеленчуци или супи.

Тайната за хубава кожа

Тайната ми за много гладка и блестяща кожа е пилинг, приготвен с кафе, зехтин и мед. Много добре го натривам на кожата си, след като съм я измила вече с душ гел. Нанасям дори и върху лицето си. Как приготвям пилинга? Взимам утайката от кафето, която е някъде половин купичка, прибавям 2 с. л. зехтин и 1 с. л. мед. Разбърквам много добре и после щедро с ръце започвам да разтърквам върху кожата. Най-добър ефект има, ако кафето е смляно по-едро. След като изляза от банята даже няма нужда да нанасям крем за тяло.