IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 метода за по-плътни устни

23 февруари 2017 10 40

Как естествено да уголемим устните?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Плътните устни са сред символите на красотата и младостта. Без съмнение те изглеждат добре, но също така притежават и мистериозен чар. Докато някои са родени с плътни и красиви устни, други се подлагат на различни процедури, за да се сдобият с тях, резултатът от които обаче невинаги е лицеприятен.

Добрите новини са, че има и естествени начини, с чиято помощ да направим устните по-плътни и красиви. Преди това е важно да ги огледаме и да преценим дали те имат нужда от ексфолиране. Нанася се слой от любимия ни балсам за устни и се използва чиста кърпа за да се отстрани сухата кожа. Ето и някои от методите за естествено уплътняване на устните.

1. С четката за зъби

При този метод следва да нанесем тънък слой кокосово масло върху устните и да задържим лицето си срещу пара за няколко минути. След като кожата на устните се омекоти, трябва да я изтрием с четката за зъби.

Този метод работи, тъй като се премахват мъртвите кожни клетки и устните изглеждат по-плътни и с лек розов оттенък. Процедурата се завършва с балсам за устни.

2. Метод със захар

Нанасяме слой балсам за устни и изчакваме 10 минути. След това взимаме чаена лъжичка захар, която натрошаваме, като трябва да има и части от гранули. Захарта се смесва с краве или кокосово масло и устните се разтриват с получената смес.

По този начин кожата им се ексфолира и в резултат устните стават по-плътни. Триенето засилва притока на кръв към тях.

3. Илюзията на грима

Бихме могли да направим устните да изглеждат по-плътни и с помощта на грима. За целта следва да нанесем по-светъл гланц в центъра на устните си, като по този начин се създава илюзията за плътност.

Хората, които имат по-тънки устни, не бива да използват червила с тъмни цветове, а да се придържат към по-светлите и блестящи.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари