Има някои звезди като Дженифър Лопес, Гуинет Полтроу, Гуен Стефани, които сякаш не остаряват. Те твърдят, че нямат пластични корекции (поне в лицата си), ала тайната им се крие в медицината и най-вече модерните бюти процедури, които не включват скалпел.

Да оставим настрана диетите и пластичните хирурзи, ето защо тези звезди изглеждат все по-добре с годините:

1. Терапия с LED светлини

Това е сред любимите процедури на Джесика Алба и Лили Олдридж.

„Терапията помага за намаляване на фините линии и бръчки, стимулира производството на колаген в кожата, убива бактериите, които причиняват акне.“, казва Шани Дардън, която е сред експертите, провеждащи подобни манипулации на звездите.

„LED терапията помага за изграждането на колаген и еластан, за намаляване на бръчките и стяга кожата, временно облекчава болки в мускулите и ставите и увеличава притока на кръв, което е естествено средство за подпомагане на процеса на оздравяване на организма“, обяснява Дардън.

Още по темата

„По време на процедурата също така се освобождава в тялото азотен оксид-наречен „молекула чудо“. Той предпазва от инфаркти и инсулти, тъй като увеличава притока на кръв към мозъка и намалява натрупването на млечна киселина в мускулите, подпомага имунната система в борбата с бактериите, защитавайки срещу тумори, намалява възпаленията и подобрява качеството на съня“, допълва експертът. 40 минутна процедура струва около 300 долара.

2. Терапия с радиочестотни технологии

Това са процедури с радиочестотни уреди, които запълват с колаген фините бръчки не само на лицето, а и на деколтето. Те също така успешно третират целулит и топят мазнини. От тази терапия се възползва Виктория Бекъм. Тя може да се прави в клиника (450 долара на процедура) или човек да си закупи един от апаратите за домашно ползване.

3. Акупунктура

Акупунктурата е изградена върху идеята, че нашите заболявания съответстват на конкретни пътища на органи и тъкани. Мислете за тялото си като магистралата, създадена от кръвни пътища. Поставянето на фини игли на конкретни точки може да насърчи кръвния поток и да стимулира производството на колаген и еластан.

Една терапия с този холистичен метод струва около 205-250 долара. Сред почитателите ѝ е Ким Кардашян.

4. Инжекции

От ботокс до колаген, ензими, хормони и т. н. – разкрасителните инжекции открай време са част от бюти процедурите на всяка знаменитост.

5. Химически пилинг

Химическият пилинг представлява остъргване на горния слой на кожата чрез изгаряне с химикали. Процедурата е болезнена и може да доведе до зачервяване и дискомфорт, но пък така се стимулира растежът на нови клетки и кожата след това е видимо по-чиста, гладка и свежа. Химически пилинг си правят звезди като Камерън Диас, Дженифър Анистън, Ким Кардашян и други