Когато вечер се чувстваме уморени, но се налага да измием косата си, след това не ни остават сили за сушенето. Резултатът на сутринта обикновено не е много приятен. Добрите новини са, че има как да си легнем с мокра коса, за да изглежда тя добре, когато се събудим. Ето как можем да постигнем това:

1. Да навием косата на кок

Можем просто да навием косата на кок, без да го стягаме много. Така на сутринта, когато я разпуснем, косата ще има блясък, както и красив и естествен вид.

2. Да я сплетем на плитка

Сплитането на мократа коса вечер води до приятни леки къдрици, когато я разплетем вече изсъхнала. Бихме могли да експериментираме с различни видове плитки, за да получим различен ефект. Така ще можем да изберем тези, които най-много ни харесват.

3. Да спим с хидратираща маска за коса

Накъсаната и чуплива коса е сред основните оплаквания на повечето жени, след като са спали с мокра коса. За да се предпазим от този страничен ефект, можем да опитаме да спим с маска за коса, която хидратира косата.

Още по темата

4. Да спим на сатенена възглавница

Наложили се да спим с мокра коса, следва да сменим памучните калъфки на възглавниците с копринени или сатенени. Причината е, че памучните калъфи абсорбират влагата и водят до заплитане на косата.

Гладките повърхности могат да предпазят от подобни проблеми. В допълнение, накъсването и увреждането на косата е по-малко.