IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска за лице с кориандър помага срещу суха кожа

16 март 2017 11 20

Хидратира и изчиства лицето

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Листата от кориандър имат своето запазено място в кулинарията, защото подобряват вкуса и аромата на храната.

Растението обаче може да бъде от полза и при сухата кожа на лицето. Листата от кориандър могат да са от полза и за третиране на често срещани кожни проблеми, като акне и черни точки. За това помага употребата на маска, която да си приготвим вкъщи.

Как да подготвим маската за лице с кориандър?

1. Вземат се една шепа пресни листа от кориандър, които се поставят в мелничка. Към тях се добавя малко вода, след което листата се смилат, докато се получи паста.

2. Сместа се прецежда, за да се отдели сокът от нея. Взема се една супена лъжица от сока от кориандър, който се слага в купа. Към него се добавя щипка куркума на прах и се разбърква добре.

3. Получената смес се нанася на лицето. Не бива да забравяме да измием кожата с хладка вода, преди да нанесем маската.

4. Сместа трябва да остане за по-дълго върху лицето, затова е препоръчително да я нанесем вечер преди лягане, а на сутринта да я отмием със студена вода.

Листата от кориандър помагат за почистването на замърсяванията върху кожата. Освен това, те съдържат летливи масла, които не само хидратират кожата, но също така действат и като мощен антиоксидант.

Куркумата помага за свиване на разширените пори, като по този начин се задържа влагата в тях. Тя действа и като антисептично средство, което предотвратява акнето.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари