IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продуктите, които крият риск от косопад

21 март 2017 14 00

За какво да внимаваме

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Точно след като сме измили косата си, установяваме, че върху решетката на сифона в банята има цял кичур, което обикновено е доста стряскащо. Преди обаче да започнем да се притесняваме и да обмисляме всякакви вероятни причини, нека първо да обърнем внимание на козметичните продукти, които използваме. Някои продукти за коса могат да са причина за косопада...

1. Боя за коса

Боята за коса отслабва косата. Тези продукти често съдържат веществото фенилендиамин, което може да е причина за контактен дерматит. Дразненето на скалпа на свой ред се свързва с изтъняването на косъма.

2. Шампоан

Шампоанът може да съдържа агресивни химикали, като полиетилен гликол, които могат да стресират косата и да я направят чуплива. Затова е важно да четем етикета, преди да закупим козметичния продукт.

3. Лак за коса

Стилизиращите продукти, които се използват за фиксиране на косата, съдържат алкохол. Той може да я изсуши и да отслаби структурата ѝ. Това я прави податлива към накъсване. Същото се отнася и за гела за коса. В крайна сметка може да се стигне до косопад.

4. Химически процедури за трайно изправяне на косата

Изправянето на косата с помощта на химически вещества нарушава естествената структура на косъма, за да се постигне изправяне на къдриците. Тогава косата вече не е къдрава, но тя става слаба и чуплива.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари