IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трябва ли да сменяме продуктите за грижа за кожата?

26 март 2017 13 15

Какво е мнението на дерматолозите?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато става дума за грижа за лицето, мнозина се питат дали е добре да се използва един и същи продукт ежедневно и от какво зависи смяната му.

Според дерматолозите няма проблем с тази практика, стига да се вслушваме в кожата си и се направят необходимите промени, когато тя се нуждае от тях. Факторите, които определят промените в кожата, са възрастта, хормоните и стресът.

С други думи, грижата трябва да отговаря на нуждите на кожата. Така например в някои месеци тя е по-суха или по-мазна, отколкото в други части на годината.

Когато кожата започне да се изсушава, тя има нужда от продукт, който да я хидратира. Тогава кремът или серумът, който до този момент сме използвали, вече не е ефективен. Така разбираме, че е време да помислим за смяна на козметичния продукт.

Ако той не е подходящ за кожата ни, освен сухота, има риск да бъдем засегнати от дразнене и поява на пъпки. Когато забележим някаква промяна или какъвто и да е кожен проблем, е препоръчително да се консултираме с дерматолог. Той може да оцени кожния проблем и да предложи най-правилното решение за него.

Все пак не бива да сменяме козметичния продукт твърде често и също така не е препоръчително да нанасяме твърде много от него, тъй като прекалено голямото количество химически вещества може да увреди кожата.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари