IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да предпазим косата от слънцето

27 март 2017 09 00

Какви да са прическата, гребенът, заедно с някои други навици...

Снимка: Istock

Снимка: Istock

След като премине студеният и сух въздух през студеното полугодие, което изсушава косата, е ред на топлите месеци на годината, носещи своите рискове за здравето и красотата на прическата.

Мръсотията и прахът, в комбинация с топлината и потенето, не само замърсяват косата, но също така тя загрубява и отслабва. За да я предпазим, от полза биха били тези няколко съвета.

1. Да я сплетем на плитка

Това е сред най-добрите начини да контролираме косата си и да я защитим от топлината и влагата. Когато е сплетена на плитка, по-малка част от косата е изложена на слънчевите лъчи, което я предпазва от увреждане.

2. Шапката – аксесоар, който да допълни външния вид и да защити косата

Това е сред стилните начини да опазим косата в слънчевите дни. Когато я покриваме по този начин, не само я защитаваме от вредните ултравиолетови лъчи, но и предпазваме от загуба на влага.

3. Не бива да мием косата прекалено

Този навик води до образуване на по-големи количества мазнина в скалпа, което е и причина да я мием по-често. Препоръчително е просто да изплакнем косата с вода, за да отстраним излишната мазнина.

4. Вместо четката, да използваме гребен с широки зъбци

Четките са склонни да издърпват и накъсват косата. Затова е по-добре да изберем гребен с широки зъбци. Те щадят косата при разресване. Освен това, трябва да избягваме да решим косата, когато е мокра.

5. Преди да влезем в басейна – да намокрим косата

В по-горещите дни, когато решим да се охладим, като плуваме в басейна, преди да влезем, е добре да навлажним косата с чиста вода. По този начин предотвратяваме абсорбирането на хлор и други химически вещества, които се намират в басейна.

Важно е също така да си вземем душ, след като приключим с плуването, за да отмием хлора от косата и тялото си.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари