IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Храните, в които се крие изворът на младостта

29 март 2017 09 40

Те правят кожата сияйна

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Козметиката, която използваме, безспорно е от значение, но когато става дума за сияеща и здрава кожа, храната е най-мощното средство.

Дерматолози споделят кои са храните, които хидратират кожата, борят се срещу бръчките и хиперпигментацията, облекчават зачервяванията и дори успокояват кожата при псориазис и екзема...

Авокадо

То осигурява здравословни мононенаситени мазнини, които хидратират кожата и я правят гладка и мека. Авокадото е богато и на фитохимикали, функциониращи като антиоксиданти, които, заедно с витамините и минералите, защитават от кожни увреждания.

Ленено семе

Лененото семе съдържа лигнани – растителни съединения, които действат като омега-3 мастни киселини и се борят с възпаленията, причиняващи акне. От полза са и при суха кожа, както и при наличие на псориазис и екзема.

Освен това, лененото семе помага и срещу запек, а това е важно, тъй като изчистването на токсините е от основно значение за цялостното благосъстояние на организма, в това число и на кожата.

Грейпфрут

В сравнение с останалите цитрусови плодове, той съдържа най-големи количества витамин C, който е необходим за образуването на протеина колаген.

Тъй като оранжевият плод има нисък гликемичен индекс, оказва по-малко влияние върху нивата на кръвната захар, в сравнение с другите цитрусови плодове. Това е важен фактор, защото стабилните нива на кръвната захар намаляват гликацията – естественият процес на стареене, който унищожава колагена.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари