Портокалова кожа, загуба на стегнатост, задържане на вода – 90% от жените познават признаците, свързани с целулита – проблем, който се появява след пубертета. Причините за появата на целулита са комплексни. Смята се, че в основата на това явление стои влошен метаболизъм и натрупване на отпаднали метаболни продукти, като утежняващи фактори са повишеният мастен прием и липсата на достатъчно физическа активност. От важно значение е и хормоналният баланс в организма.

Най-добрата стратегия за решението на проблема с целулита включва комбинирането на специализирана козметика със здравословна диета и достатъчно движение.

В продължение на повече от 40 години, Лаборатории LIERAC провеждат изследвания за декодиране на механизмите на поява на целулит, за да разработят целенасочени, иновативни и високоефикасни формули.

Резултатът е гел-серум BODY-SLIM MINCEUR GLOBALE – първият 4D МОРФОЛОГИЧЕН антицелулитен концентрат с отслабващо, разкрасяващо и преоформящо действие. Формулата е с висока концентрация на комплекс MORPHO 4D, който трансформира съхраняващите мазнини адипоцити в клетки, които ги изгарят, като едновременно активира обновяването на клетките. Резултатите са видими – силуетът е преоформен, целулитът е изгладен, а кожата е видимо по-красива, хидратирана и тонизирана.

MORPHO 4D комплексът въздейства върху всички кожни слоеве:

- 10% КОМПЛЕКС АКТИВЕН КОФЕИН, който интензивно стимулира липолизата.

- 2% WTB СИСТЕМА – патентован комплекс на Lierac със свещен лотос, който подпомага елиминирането на мазнини и подобрява качеството на кожата.

- МЕЖДУКЛЕТЪЧЕН ПЕПТИД, който защитава невротрофините (NGF), за реактивиране на обмена между всички кожни слоеве.

ПРИЛОЖЕНИЕ: Нанася се сутрин и вечер на бедра и ханш с масажиращи движения. Препоръчителен минимален период на приложение – 28 дни.

Клинично доказана ефикасност:

НЕЗАБАВНО ДЕЙСТВИЕ

• Кожата е хидратирана: 87%(1)

• Видим изглаждащ ефект: 74%(1)

• Незабавно разкрасяване на кожата: 71%(1)

СЛЕД 14 ДНИ

• Изглаждане на портокаловата кожа: до 31% по-гладка кожа(2)

• По-стегната кожа: 81%(3)

• Преоформяне на фигурата: Намаляване на обема на бедрата, до 20,5 куб. см(4)

СЛЕД 28 ДНИ

• Намаляване на целулита с до 50%(5)

• Разкрасяване на кожата: 81%(6)

• Отслабващо действие, до -2,3 см в обиколката(7)

(1) Самооценка на 32 жени – незабавен ефект след приложение. (2) Максимални резултати след 14 дни клинично изследване на 32 участници (среден резултат: 7%). (3) Самооценка на 32 жени – след 14 дни приложение. (4) Максимални резултати след 14 дни клинично изследване на 32 участници (среден резултат: 3,5 куб. см). (5) Максимални резултати след 28 дни клинично изследване на 32 участници (среден резултат: 15,25%). (6) Самооценка на 32 жени – след 28 дни приложение. (7) Максимални резултати след 28 дни клинично изследване на 32 участници (среден резултат: 0,44 см).