IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да помислим пак, преди да скубем косми в тези области

30 март 2017 11 40

Има риск от инфекция

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Изкушаващо е да издърпаме косъм, който видим някъде по тялото. Трябва обаче да помислим още веднъж, преди да издърпаме косми от тези места, тъй като това може да доведе до възпаления и белези:

Около зърната

Пинцетите могат да доведат до травма на кожата в опита да се издърпа много къс косъм около зърната. Вследствие на издърпването на косъмчетата, може да се развие инфекция. Ако все пак решим да третираме областта по този начин, трябва да се уверим, че дължината на косъма е поне 2 мм.

Веждите

Тази част на лицето е много чувствителна и скубането може да увреди космените фоликули. Това не означава, че не можем да оформяме веждите, но е препоръчително да не правим това сами, а да използваме услугите на специалист.

Бенките

Космите върху бенките са изключително често срещани, но издърпването им с пинцета крие риск от възпаление и инфекция. По-добрият избор в тези случаи е подрязването на косъмчетата.

Врасналите косми

Скубането с пинцета на врасналите косми крие риск от белези и също повишава риска от развитие на инфекция. Ако те ни притесняват, препоръчително е да се консултираме с дерматолог.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари