Колкото и да смятаме, че знаем за начините, с чиято помощ бързо и лесно да подчертаем красотата си, винаги се оказва, че има какво ново да научим.

За да обогатим познанията си, предлагаме някои от най-добрите съвети за красота. Някои от тях може да изглеждат познати, други – странни, но едно е сигурно – те ще променят ритуала ни сутрин преди излизане.

1. Коктейл от стилизиращи продукти за вълниста коса

Ако искаме да се сдобием с приятни къдрици, без това да ни коства много време и усилия, процесът е много лесен.

- Косата се навлажнява, да не е твърде мокра или пък прекалено суха.

- Взима се смес от гел за блясък и гел за оформяне на косата. Внимателно издухваме сместа върху дланта си.

- След това тя се нанася равномерно.

- Косата се разделя на 5 равни части, които се навиват на 5 отделни кока.

- След известно време, когато трябва да излезем, развиваме косата и сме готови.

Ще бъдем изненадани от резултата.

Още по темата

2. Да постигнем блясък с фон дьо тена

Ако целта ни е кожата да изглежда свежа, можем да добавим малко количество нощен крем към фон дьо тена, преди да го нанесем върху лицето. Това е идеално решение, когато времето навън е по-сухо, както и за дамите с по-суха кожа.

3. За да намалим омазняването по лицето

Тази стъпка е изключително полезна за тези, които имат много мазна кожа на лицето. Докато няма проблем да нанасяме грим върху по-сухите му части, силно препоръчително е да се въздържаме в областите около носа и брадичката.

Все пак, ако се налага да нанесем грим там, трябва да се уверим, че количествата са минимални, като след нанасянето му трябва да сложим и полупрозрачна пудра. Тя предпазва от образуването на допълнителна мазнина и подобрява външния вид на кожата.