Въпреки че порите помагат да запазим кожата хидратирана и здрава, те имат и някои досадни недостатъци. Могат да се запушат с мазнина и мръсотия, а когато те са по-широки, видът на кожата, който придават, става непривлекателен.

Лошите новини са, че порите няма как да се свият, но можем да ги направим по-малко видими с помощта на някои трикове.

Маски за лице

От полза могат да бъдат тези маски, които подобряват текстурата на кожата, отстранявайки мъртвите кожни клетки, като същевременно с това тонизират порите и придават сияен вид на кожата. Ефективни съставки в това отношение са алфа и бета хидрокси киселините.

Микронидълинг

При тази козметична процедура се използват стерилни игли, които правят малки дупки в кожата. Целта е кожата да се тонизира, порите да се почистят, вследствие на което те изглеждат по-малки.

Още по темата

Основа за грим

Ако се притесняваме за вида на порите, препоръчително е да използваме основа, с чиято помощ текстурата на кожата се изравнява. Това осигурява по-лесното нанасяне и на грима.

Прахообразен фон дьо тен

Видът на порите ни притеснява, тогава е препоръчително да изберем прахообразния пред течния фон дьо тен. Освен че предлага покритие, прахообразният фон дьо тен помага да се справим и с излишните мазнини.