IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще изглаждаме бръчки с органични филъри

12 април 2017 11 00

Продуктът е изцяло натурален

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Естетичната дерматология толкова неусетно навлезе в ежедневието ни, че днес на дневен ред не стои въпросът дали да се възползваме от съвременните методи да поддържаме младостта, а по-скоро кои от тях са по-здравословните за организма ни.

Факт е, че естетичната индустрия бележи успех след успех и ни предоставя все по-добър избор, с който да постигнем желаното съвършенство и комфорт.

Дори в България вече е достъпен новият „писък“ сред продуктите, с които боравят специалистите по естетична медицина, и това е органичният филър. С него може да се постигне компенсация на назолабиални и марионетни бръчки, попълване на брадичка, повдигане на скули, въобще съвършена форма и сексапилен обем в детайли на лицето.

Това е първият изцяло натурален филър. Досега най-близко до този критерий, но не на 100 % био, бяха филърите с естествена хиалуронова киселина. Продуктът не съдържа химикали, разтворители и омрежващи агенти, което го прави търсен от пациентите, споделя един от водещите ни естетични дерматолози д-р Елеонора Валянова.

Филърът е наречен Algeness и е разработен на основата на агароза. Агарозата е линеен полизахарид, извлечен от агар-агар, който се получава от екстракти от червени и кафяви водорасли и представлява един вид растителния заместител на желатина. Това е напълно естествена субстанция, получена от силно изразеното свойство на агарозата да формира плътна желеподобна материя във воден разтвор.

Повече за органичните филъри може да прочетете на Puls.bg

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари