Няма човек, който не иска да бъде щастлив при събуждане след дълги часове на сън.

Разбира се, картинката е още по-перфектна, ако при събуждане видим в огледалото красива кожа, перфектна коса и нежно лице.

За да бъде всичко това факт, а не просто фантазия, добре е да започнете с грижата от вечерта.

Представяме ви топ 3 на козметичните ритуали, които да направите преди да си легнете да спите.

1. Сменете чаршафите

Експертите твърдят, че най-добрият вариант е да спите върху чаршафи от естествени материи, а още по-добре е, ако калъфката на възглавницата ви е от сатен. По този начин ще се събуждате с красива прическа, тъй като нежната материя е много щадяща към косъма и косата. Разбира се, чистите чаршафи са важни, тъй като помагат на кожата да диша, намаляват риска от зачервявания, раздразнения и други неприятни реакции.

2. Маска за коса

Ако имате суха, изтощена коса и недостатъчно време, използвайте дългата нощ, за да се погрижите за прическата. Можете да използвате готови маски за коса за през нощта или сами да си направите такава с арганово масло, бадемово или маслинено. След като се събудите, влезте в банята, измийте косата и ще бъдете изненадани от ефекта.

3. Уморена кожа на ръцете и краката

След като използвате скраб за ръце, нанесете задължително хидратиращ крем. Сложете си меки ръкавички и си легнете да спите. Същото можете да направите с краката, а ако нямате ботушки за хидратиране, можете да използвате хавлиени кърпи и пликчета, с които да ги закрепите. Ще се събудите с нежна, мека и хидратирана кожа.