Красивите скули на актрисите и моделите не се дължат 100% на гени. Голяма част от вида им се дължи на талантливи гримьори, които знаят как да ги подчертаят. Ако ни харесва ружът по скулите, експертът по красота Джанет Фернандес разкрива как можем сами да създадем този ефект.

Всичко, от което се нуждаем, са два подобни цвята руж – единият по-тъмен, а другият по-светъл. Номерът е да се използва по-светлият цвят на върха на скулите, а по-тъмният – под тях.

Така цветовете създават илюзия за сянка под самите скули, като по този начин те се очертават. Не бива да забравяме да смесим цветовете добре.

Още няколко полезни съвета:

- Една от най-честите грешки при поставяне на ружа е, когато прекалим с бронзанта. За да я избегнем, е препоръчително да го поставим върху скулите, дори и преди фон дьо тена.

Още по темата

- Можем също така да използваме светлорозов руж, с който фино да очертаем скулите. А също така можем и да нанесем розов цвят на бузата в областта под скулата, след което да го разнесем нагоре и надолу.

- Докато по-светлите цветове могат да придадат красиво сияние на лицето, понякога блясъкът може да бъде труден за смесване, за да се постигне естествен вид.

За да подчертаем скулите, може да използваме и фон дьо тен с няколко нюанса по-светъл цвят.