IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да осигурим 24-часова корекция на пигментните петна?

8 май 2017 05 00

Решение срещу проблема

Снимка: Lierac

Снимка: Lierac

Всеки един кожен проблем има нужда от възможно най-целенасоченото решение. Именно това е мисията, която от Lierac следват вече повече от 40 години. Сега марката има решение и взискателен подход към специфичния проблем с тъмните петна – Lumilogie.

Според лабораториите, тъмните петна се делят на три типа – зараждащи се, видими и упорити.

Вдъхновени от последните достижения в естетическите терапии, комбиниращи LED светлина и пилинг, лаборатории Lierac създават експертно решение за премахване на тъмните петна, независимо в кой от трите етапа се намират те.

Според степента на развитие, тъмните петна се разделят на три типа

1. Зараждащи се тъмни петна

Появяват се при увеличено производство на меланин. Все още не са видими на повърхността на кожата, но правят тена неравен и мътен.

2. Видими тъмни петна

Излишъкът в производството и трансфера на меланин към кератиноцитите, както и забавеното клетъчно обновяване водят до натрупване на меланин в епидермиса и оттам до образуване на видими тъмни петна по повърхността на кожата.

3. Упорити тъмни петна

Меланоцитите се отлагат по гънките на дермо-епидермалната граница (ДЕГ). Създават се меланинови струпвания в дълбочина, които са видими и на повърхността на кожата. Тъмните петна са по-многобройни, по-тъмни и по-трудни за достигане и премахване.

Действието е в три направления, като за всяко от тях има ценна основна съставка с доказан ефект.

Срещу зараждащите се тъмни петна работи ХЕКСИЛ R – активна съставка, използвана повече от 80 години в хранителната индустрия, за да опазва плодовете от потъмняване. Това е най-ефективната съставка за контрол над производството на меланин, като действието ѝ пречи на тирозиназата и пероксидазата – два ключови ензима в меланогенезата.

Срещу видимите тъмни петна е използвана Пясъчна лилия, което възпрепятства производството на меланин, а също така и трансфера му към клетките като скъсява дължината на меланоцитните дендрити.

Срещу упоритите тъмни петна действа екстрактът от Живовляк, който реструктурира ДЕГ чрез стимулация на синтеза на установяването на меланоцити в гънките на ДЕГ.

Дневната грижа е с превантивно действие. Концентратът комбинира антиоксидантното действие на витамин Е и озаряващия ефект на витамин В3.

Нощната грижа е с пилинг действие. Там концентратът е с пилинг съставки, съдържащи 7 хидрокси киселини: гликолова, салицилова, млечна, пирогроздена (от бели цветя), лимонена, ябълчена и винена киселина.

Продуктът е подходящ за жените, които търсят ефективна и интензивна терапия срещу тъмните петна, както и за тези, които искат допълнителна терапия, която да съчетават с медицинско лечение.

Текстурите са с приятен аромат на свежи флорални и цитрусови нотки, комбинирани с палисандър, магнолия и бял мускус.

Всяка сутрин нанасяйте дневния концентрат върху цялото лице, като избягвате зоната около очите. Може да използвате самостоятелно или като серум преди крема. Вечерта нанесете от нощния концентрат върху цялото лице, като избягвате зоната около очите. Може да използвате самостоятелно или като серум преди употребата на крем.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари