Тъмната страна на слънцето може да се опише така: слънчевите лъчи са отговорни за над 80% от бръчките и петната по кожата и са основната причина за рака на кожата. Как може да се насладим на минутка на открито, знаейки това? По същия начин, както правят и дерматолозите – с правилните и интелигентни методи за защита, които те използват, за да запазят здравето и красотата на собствената си кожа.

Как дерматолозите се пазят от слънцето?

Държат слънцезащитния крем до пастата за зъби

Когато отредим централно място в банята за тези продукти, сме сигурни, че това ще ни напомни да го използваме всяка сутрин. По този начин се изгражда навик, а това е подкрепено и от данни на проучване. В тях се посочва, че хората, които съхраняват слънцезащитния продукт до пастата за зъби, увеличават употребата му с 20%.

Знаят кои са местата, които останалите изпускат

Специалистите знаят къде най-често се появяват бръчките и къде се развива ракът на кожата.

Още по темата

Като допълнение към върховете на ушите и областта зад тях, задната част на ръцете, коленете и върха на стъпалата, има три други места, които изглеждат очевидни, но редовно забравяме. Сред тях са страните на врата. Брадичката ни осигурява известна защита на шията от слънчевите лъчи, но не и на страните. Важно е да нанасяме слънцезащитен продукт навсякъде в тази област.

Другите често пренебрегвани части на тялото са областта между пръстите на краката и по линията на косата. Наблюдават се множество петна пред ушите, както и върху челото, затова не бива да забравяме периферията на лицето.