Почистваме кожата два пъти на ден, използваме продукт със слънцезащитен фактор и никога не изстискваме пъпките, но въпреки това мечтаната сияеща кожа си остава само мечта. Ако и при нас случаят е такъв, е време за някои промени в начина на живот. За тази цел на тези няколко области бихме могли да обърнем допълнително внимание.

Да не пренебрегваме качествения сън

Не бива да приоритизираме скъпия околоочен крем. Жените, които редовно не си доспиват, са изложени на по-голям риск от появата на фини линии, пигментация или увиснала кожа.

Сънят помага да се възстановим по-бързо от факторите на стреса, засягащи кожата, сред които са сухотата и увреждането от слънчевите лъчи. Важно е да си осигурим от седем до девет часа сън всяка нощ.

Да подбираме правилните храни

Поредната причина да не пропускаме сьомгата. Храните с високо съдържание на омега-3 мастни киселини се борят с възпаленията и укрепват защитната бариера на кожата, като „затварят“ водата в кожните клетки.

Още по темата

Важно е също така да ограничим сладкишите, причиняващи възпаление – по-малко от 25 грама захар на ден, и алкохола – напитка на ден или по-малко. Причината е, че те „изсмукват“ влагата, което е благоприятно за фините линии и бръчките.

Да почистваме мобилния телефон

Избърсването на грима от телефона с кърпа не отстранява цялата мръсотия. Ежедневното почистване с кърпа от микрофибър може да помогне за отстраняването на множеството бактерии, микроби и пот, които могат да допринесат за поява на пъпки, вследствие на запушване на порите.