IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обектите от ежедневието, които причиняват акне

10 май 2017 11 10

Дори слънчевите очила

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Обикновено смятаме, че само излагането на слънчеви лъчи може да увреди кожата ни. Истината е, че някои от нещата, които използваме в ежедневието си, могат да се окажат виновни за появата на акнето и черните точки. Ето какво е важно да имаме предвид.

Калъфката на възглавницата

Мазнините и токсините по кожата остават и по възглавницата, което може да бъде причината да се събудим с пъпка сутринта. Можем да предотвратим това, като сменяме калъфката на възглавницата два пъти седмично и почистваме лицето си преди лягане.

Мобилният телефон

Той е покрит с бактерии, а това е обектът, който всеки ден опираме до лицето си. Резултатът от това много често е акне по бузите. Затова трябва да се уверим, че почистваме кожата и телефона си или използваме слушалките, докато разговаряме.

Слънчевите очила

Мнозина държат слънчевите си очила на главата или в раницата си. Така, когато ги сложим, мръсотията върху тях блокира порите на носа, което е идеалната рецепта за черни точки и пъпки. За да защитим кожата си трябва често да ги почистваме.

Ексфолиантите

Когато прекалим с ексфолирането, това води до нарушаване на външните кожни слоеве, кожата става суха и възпалена. Почистването веднъж седмично е достатъчно, за да се предотврати натрупването на мръсотия и мазнина върху кожата.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари