IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесните начини да станем по-привлекателни

11 май 2017 07 40

На какво да обърнем внимание?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Кое е онова, което ни прави привлекателни? Увереността? Чувството за хумор? Осанката? Безспорно всички те, но не само. Според науката любимите ни слънчеви очила например също имат своя принос.

Оказва се, че някои материални неща могат да ни направят по-привлекателни. Малко по-подробно – как да станем по привлекателни?

Червените устни

Проучване на Манчестърския университет установява, че женските устни са най-атрактивната част от тялото на жената, особено когато са оцветени в червено. Специалистите отбелязват, че в рамките на 10 секунди от първата среща с жена, мъжете забелязват устните ѝ и през повече от половината време гледат именно тях.

Белите зъби

Не че има момент, в който пожълтелите зъби изобщо могат да бъдат предимство, но според изследователи красивата и бяла усмивка и равните зъби не просто ни правят по-привлекателни, но и повишават шансовете ни да открием сродната си душа.

Според специалистите генетичните фактори и зъбите ни помагат при избора на партньор.

Парфюмът

Оказва се, че женските лица се считат за по-привлекателни, когато от дамата лъха приятен аромат.

Изследователите бързат да отбележат, че парфюмът няма да направи така, че да изглеждаме по-млади – само по-красиви. Привлекателността е по-скоро емоционален процес, докато определянето на възрастта се свързва с рационалното.

Слънчеви очила

Спортните нюанси във външния вид са друг начин да станем по-привлекателни за представителите на противоположния пол. Освен че добавят мистерия и повишават либидото, слънчевите очила правят лицето да изглежда по-симетрично, което е важен фактор по отношение на атрактивността.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари