IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Натуралните съставки, които пазят от слънцето

16 май 2017 09 10

Кофеинът не просто ни събужда сутрин

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Колкото и приятно да е излагането на слънце в топлите летни дни, това има своите недостатъци, за които специалистите не спират да напомнят. Увреждането от слънчевите лъчи ни състарява и води до поява на бръчки, фини линии и пигментни петна. Това налага да инвестираме време и средства, за да намерим подходящ и ефективен слънцезащитен продукт.

В тази връзка е полезно да знаем, че има и някои напълно естествени природни съставки, които могат да защитят кожата ни от вредното влияние на слънчевите лъчи.

Бета глюканите в ечемика

Семената на ечемика имат повече от 25% бета глюкани, а те помагат за овлажняването на кожата и също така предлагат UV защита.

Кофеин

Да, кофеинът е запазен за началото на деня ни, но колко от нас знаят, че може да защити и кожата от уврежданията, причинени от слънцето? Кофеинът има антиоксидантни свойства, които предпазват от ултравиолетовата радиация и забавят процесите, свързани със стареенето на кожата.

Куркума на прах и мед

Тази смес се използва от векове за лечение на слънчеви изгаряния и хидратиране на кожата.

Галангал, известен още като „китайски джинджифил“

Това е билка от семейството на джинджифила. Екстрактът от нея не само изсветлява кожата, но и я предпазва от умерените увреждания на слънцето. В допълнение, намалява появата на белези и се бори със стареенето на кожата.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари