IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да направим при първия бял косъм?

19 май 2017 08 20

Къната е временно решение

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ние сме само на тридесет, но в един момент забелязваме един или два бели косъма. Какво да направим? Да го издърпаме с пинцета или просто да боядисаме корените на косата?

Издърпването на косъма определено не е препоръчително, тъй като така може да се увреди косменият фоликул. Експерти в областта споделят своите съвети за това, което трябва да направим, когато видим първия бял косъм.

Да използваме бои на маслена основа

Ако решим да боядисваме косата си, е препоръчително да използваме боя за коса на маслена основа. Допълнителната влага в тези бои помага за допълнителен блясък и укротява непокорната коса.

Също така, не бива да забравяме употребата на шампоан и балсам за боядисана коса, които предоставят и защита на цвета.

Да използваме къна

Можем да изберем временно решение на проблема на косата си с помощта на къна. Това е и добър начин да подхраним косата. Вероятно ще трябва да се използва по-често, за да се поддържа цветът.

Да ограничим кофеина

Намаленият прием на кофеин и заместването му със зелен чай, богат на антиоксиданти, може да бъде от полза. За здрава и силна коса, е необходимо да се увеличи приемът на фолиева киселина, като това най-добре можем да направим чрез хранителния режим.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари