IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Все повече жени захвърлят самобръсначката

22 май 2017 10 40

Идва ли краят на гладките крака?

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Възможно е скоро да дойдат времена, в които да бъде напълно нормално жените да захвърлят бръснача, тъй като все повече стават случаите на тези, които оставят окосмяването по тялото си да расте напълно естествено.

Оказва се, че много жени се уморяват от натиска да се бръснат, за да може подмишниците и краката им да бъдат идеално гладки.

Тенденцията известните личности да не използват самобръсначката изглежда има отзвук, особено сред по-младите жени.

Според анализи около 80% от жените на възраст между 16 и 24 години признават, че върху тях има натиск да премахват окосмяването по тялото си. През 2016 г. се отчита намалено търсене на самобръсначки за жени, според данни на Mintel. Посочва се още, че през 2014 г. жените, които отстраняват излишното окосмяване на подмишниците са 84%, а през 2016 г. те са 77%.

Дамите се отказват и от премахване на окосмяването по краката си, като от 91% те са намалели на 85.

Днес много обикновени жени в социалните мрежи подкрепят идеята да не премахват окосмяването по тялото си, както и известни личности, сред които Лейди Гага, Майли Сайръс, Мадона и дъщеря ѝ Лурдес.

Лейди Гага и Майли Сайръс отидоха дори по-далеч, като боядисаха окосмяването в областта на подмишниците, за да привлекат повече внимание.

Има редица кампании, които насърчават хората да приемат своя естествен вид. През януари 2016 г. например много дами използват Instagram, за да отбележат това свое решение, като публикуват снимки на своите крака и подмишници, които не са обръснати. Някои от тях дори ги боядисват.

Голяма част от това може да се дължи на тенденции, тъй като мъжете и жените възприемат по-естествен външен вид, отдалечавайки се от необходимостта да изглеждат безупречно.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари

;) ( преди 6 години )
Че тя точно модата налага да се бръснем като естественото окосмяване е....ами естествено.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 6 години )
Оле, колко са жалки в краката на Модата!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар