IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Конец за зъби – един по-различен начин да премахнем черните точки

23 май 2017 09 25

Нова мода в Instagram

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Тези, които имат черни точки по лицето, вероятно са използвали какви ли не методи, за да се отърват от тях. Колко обаче биха си помислили, че конецът за зъби също може да бъде ефективен за тази цел? Е, оказва се, че това е новата мода в Instagram.

Всичко, което трябва да направим, е да поставим гореща кърпа върху кожата на лицето в продължение на пет минути, за да се отворят порите. След това трябва само да „плъзнем“ конеца за зъби на местата, по които има черни точки.

След това лицето се почиства с меко почистващо средство, а накрая кожата трябва да се хидратира.

Макар употребата на конец за зъби за премахване на черни точки да се счита за безопасна, все пак трябва да се уверим, че не натискаме много силно. Ако черните точки не излизат и натискът се увеличи или използваме нещо остро, това може да доведе до възпаление и наранявания на кожата, които крият риск и от белези.

Преди всичко е препоръчително да имаме предвид и някои мерки, които да предотвратят появата на черните точки.

Салициловата киселина

Ако не искаме да дадем шанс на конеца за зъби, бихме могли да опитаме с почистващи средства, съдържащи салицилова киселина, както и ексфолианти. По този начин може и да се предотврати появата на черни точки.

Така не само се отстраняват мъртвите клетки от повърхността на кожата, но се премахват и излишните мазнини.

Правилно хранене

Препоръчително е да се консумират много пресни плодове и зеленолистни зеленчуци. Освен това, трябва да пием и много вода, – поне по 2 л дневно. Така организмът се детоксикира и кожата се почиства.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари