IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да забавим процеса на стареене?

26 май 2017 07 30

Иновации и грижа

Снимка: Vichy

Снимка: Vichy

За да си отговорим на този въпрос трябва да разберем как признаците на стареене се формират преди дори да бъдат видими.

Отговорът стои в термина Експозом. Експозомът е научна концепция, която се появява през 2005 и доказва връзката между външните фактори и здравословното състояние на човек. Това включва редица фактори на околната среда, както и начина на живот, който водим.

Благодарение на това откритие намираме нов подход към грижата не само за цялостното си здравословно състояние, но и за кожата си. Несъмнено във функцията си на защитен орган, кожата е изцяло засегната от влиянията на факторите на експозома - UV лъчите и замърсяванията като външни фактори, както и вътрешни агресори като стрес, умора и неправилно хранене.

Като експерт в здравето на кожата, винаги воден от ежедневието на жените, Vichy е първата козметична марка, която изследва тази територия в науката. Влиянието на UV лъчите и по-точно на дългите UVA, за нарушенията в кожата е доказано клинично.

Излагането на слънце е измерено на 298 участници през 2013 като резултатите показват, че 80% от стареенето на кожата е свързано с този фактор на околната среда.

Пигментацията,текстурата на кожата и появата на бръчки около устните са най-често срещаните резултати от излагането на UV лъчи.

Предпазването на кожата от вредите на Експозома и забавянето на видимите признаци на стареене е главна цел на Vichy, но от марката искат да създадат още по-добър продукт като предложат на жените сетивна текстура, която да внася момент на удоволствие с всяко нанасяне. Защото все пак успехът на Slow Âge зависи от ежедневната, продължителна употреба.

Но не е лесно да се комбинират всички тези активни съставки заедно с UV филтърна защита в ултра лека, високо сетивна текстура.

За да избегне утежняващото усещане и бели следи, характерни за слънцезащитните продукти, от лабораториите съчетават смес от специален восък с формулата, за да подобрят попиваемостта в кожата, както и силициев диоксид за кадифен завършек.

Парфюмеристът Philippe Romano конструира аромата на основата на силата и свежестта. Плодовият, воден завършек допълва нотки тена магнолия като свеж бриз. Обогатена с минерали, дървесната основа напомня за богатото съдържание на термалната вода на марката. Аромат, създаден, за да прилегне дори и на най-чувствителната кожа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари