IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преди да отстраним татуировка, да се запознаем с тези факти

28 май 2017 09 30

Някои цветове по-трудно се премахват

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Много от нас правят грешката да татуират името на своята половинка, но след като се разделят с него, започват да се чудят защо това дяволско име е отпечатано на кожата. 

Разбира се, татуировката трябва да се отстрани, но въпросът е, колко време ще отнеме това и колко ще боли. Преди да предприемем тази стъпка, е добре да сме запознати с някои факти около различните методи за премахване на татуировки. 

Кремовете за локално приложение не работят

Изобщо не си струва да опитваме кремове и балсами, които обещават да изтрият или да изсветлят татуировката. Няма локално лечение за отстраняване на татуировки и не съществува домашно лекарство, което да я заличи.

Може да е трудно да се отървем от червена или жълта татуировка

Никой лазер не работи еднакво ефективно за всички цветове. Различният цвят абсорбира различна дължина на вълната на светлината, затова е трудно за всеки специалист да има дължина на вълната за всеки един цвят. 

Повечето в крайна сметка купуват лазери, които работят на черно и синьо. Така че отстраняването на цветовете като червено и жълто може да бъде трудно. 

Татуировките на ръцете, краката и глезените са трудни за премахване

Татуировката на кокалчетата може да бъде по-трудна за премахване от татуировката на кръста.

Може да бъде много по-лесно да отстраним татуировка от торса, отколкото от задните части или горната част на ръцете. Краката, глезените и горната част на дланите са най-трудни.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари

Неподготвен ( преди 6 години )
Абсолютно никаква информация не ни предостави този текст.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар