IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 грешки, които водят до изгаряне на кожата

30 май 2017 10 40

Не използваме правилния продукт

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Въпреки че излежаването под слънцето е любимо занимание за мнозина през лятото, трябва да се замислим и за здравето на кожата в този сезон. Оказва се, че 78% от хората, които прекарват 3,5 часа на слънце, а защитата им е единствено чадъра, изгарят. За сравнение, това се случва само с 25% от плажуващите, които използват слънцезащитни продукти.

За да предпазим кожата си, е важно да избягваме тези често допускани греши.

1. Не използваме продукт с правилния слънцезащитен фактор

Все още смятаме, че минералните слънцезащитни кремове са прекалено плътни и с гъста консистенция? Формулите на цинковия оксид и титановия диоксид са обновени и вече са много нежни за нанасяне. Те предпазват по-добре чрез създаване на физическа бариера върху кожата, остават за по-дълго по-дълго върху нея.

2. Трудно е да преценим кога сме останали за по-дълго под слънцето

Понякога, въпреки че сме останали под слънцето известно време, е трудно да кажем дали излагането на ултравиолетовите лъчи вече е прекомерно. 


Специалисти поясняват, че вече дори има и телефонно приложение, което ни „казва“ кога е време отново да нанесем слънцезащитен продукт. То е изпитано по време на проучване и от резултатите става ясно, че 63% от участниците съобщават, че са изгорели по-малко от обикновено. 

3. Не носим правилната шапка

Шапките, предназначени за плажа, всъщност пропускат слънчевите лъчи, които в крайна сметка изгарят скалпа. Препоръчително е да носим по-плътна шапка, която да блокира голям процент от слънчевите лъчи. 

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари