IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За да бъде лицето красиво, да избягваме тези грешки

31 май 2017 10 10

Не чистим достатъчно или пък прекаляваме

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Красотата на кожата преди всичко идва отвътре, но от основно значение са и грижите, които полагаме за нея. Затова проблемите, свързани с кожата, най-често се дължат на неправилната грижа. В много от тези случаи ние дори не знаем, че допускаме грешка. Затова предлагаме някои от най-често срещаните.

Не почистваме шията

Вероятно редовно почистваме кожата на лицето си, но тази в областта на шията също изисква почистване и овлажняване. Затова трябва да я измиваме и овлажняваме, когато измиваме лицето. 

Не нанасяме хидратиращ продукт, преди фон дьо тена

Ако кожата изсъхва твърде често, тогава вероятно ще трябва да помислим по какъв начин нанасяме грима си. 

Когато поставяме фон дьо тена върху суха кожа, това може да доведе до лющенето ѝ. Трябва да масажираме кожата си с подходящ овлажнител и да я оставим да изсъхне, преди да започнем с грима.

Да не прекаляваме с изкуството върху ноктите

Когато редовно лакираме ноктите си, те променят цвета си и пожълтяват, заради постоянното излагане на химикали. Препоръчително е да нанесем основа преди лака за нокти, тъй като по този начин се предотврята оцветяването им.


Прекаляваме с грима върху пъпките

Трябва да пощадим кожата си от слоевете грим, особено когато престои появата на пъпка. Нанасянето на твърде много коректор или фон дьо тен може да влоши състоянието ѝ и допълнително запушва порите.

Мием лицето повече от необходимото

Трябва да внимаваме с химическите вещества върху кожата на лицето – не бива да ги използваме всеки път, когато искаме да почустваме кожата си чиста.

Според дерматолози напълно достатъчно е да почистваме лицето два пъти дневно. 

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари