IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 начина да изсветлите кожата

20 юни 2017 09 20

Как да го постигнем?

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Има много хора, които с нетърпение чакат да дойде лятото, за да се сдобие кожата им със секси, приятен и лек златист загар.

Понякога желанието да изглеждаме като гръцки богини ни кара да търсим алтернативи и да се подлагаме на различни процедури, само и само да потъмнеем.

Но я има и другата крайност – хора, които не харесват тази „мода“ с твърде силния загар и предпочитат, даже целят да бъдат по-светли.

Днес ще ви представим 3 лесни начина за избелване на кожата, които са много подходящи, ако не искате слънчев загар или пък ако прекалите без да искате със стоенето на плажа, в солариума и т. н.

1. Лимон

Богат на Витамин C, лимонът върши много добра работа в третирането на потъмняла и изгоряла кожа. Можете да използвате лимонов сок директно върху различни части от тялото като колене, лакти и други. Оставете да подейства поне 15 минути. За лицето можете да си направите маска, ако към лимона добавите мед, за да хидратирате и изсветлите едновременно.

2. Куркума

За да си направите маска против тен в домашни условия, смесете една супена лъжица куркума на прах в купа с охладено кисело мляко. Нанесете сместа върху кожата и оставете да действа 10-15 минути. Хидратиращата маска ще успокои кожата и ще ви помогне да се справите с неравния или твърде силен тен.

3. Картофи

Едно от най-добрите домашни лечения срещу потъмняла от слънчевите лъчи кожа са картофите. Те съдържат ензим, който помага за изсветляване на кожата. Можете просто да поставите суров и разрязан картоф върху желаното място, или сок от картоф, като е добре да оставите да действа поне 10-15 минути.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари