IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бръснене или коламаска в областта на бикините?

20 юни 2017 12 00

Предимства и недостатъци на различните методи

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Чистата и гладка кожа в зоната на бикините е изключително важна през летните месеци. Но освен да изглежда добре, също така е важно и да защитим кожата си, за да се чувстваме комфортно в нея.

Кои са предимствата и недостатъците на различните методи за отстраняване на окосмяването в тази област?

Бръснене

Това е най-лесният начин да се отървем от нежеланото окосмяване навсякъде по всяко време. Но когато става дума за интимната област, е важно да имаме предвид няколко неща. Тъй като тази област е по-деликатна от останалите, трябва да отделим достатъчно време, за да я подготвим.

Кои са стъпките за процедурата:

- Да почистим областта с хладка вода.

- След това се нанася крем или гел за бръснене, който трябва да подейства за няколко секунди, преди да започнем процедурата.

- Трябва да използваме бръснача в посоката на растеж на косъма. Важно е това да става без да бързаме, тъй като в противен случай може да се появят червени подутини по кожата.

- След като сме готови, третираната област се измива добре с вода, за да се отмие останалият гел или крем по нея.

- Накрая следва да нанесем лек овлажнител, за да се предпазим от сърбеж и зачервяване. Удобното бельо също е много важно.

Коламаска

Без съмнение, този метод е болезнен, но дава по-добри и дълготрайни резултати. Много хора може да не искат да отстраняват цялото окосмяване, а само линията около бикините. В този случай коламаската е добра идея.

Въпреки че могат да се намерят ленти за коламаска и в магазина, най-добре е да отидем в салон, където специалист да третира кожата. Може да се окаже трудно да обработим правилния ъгъл и има риск да бъде още по-болезнено.

Няколко полезни съвета:

- Да се уверим, че в салона се поддържа добра хигиена.

- Ако кожата е прекалено чувствителна, е възможно да се зачерви дори и след края на процедурата.

- Да нанесем студен компрес, за да се успокои областта, след което да обуем удобно бельо. Той оставя кожата мека и гладка седмици след третирането.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари