IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справим с потенето през лятото?

23 юни 2017 10 29

Избегнете неудобните моменти

Как да се справим с потенето през лятото?

По случай началото на лятото Hidrofugal покани приятели в столична дерматологична клиника, за да разкаже как продуктовата му гама може да стопира ефективно обилното изпотяване и неприятната миризма.

Потенето е естествена функция на човешкия организъм. То би могло да се появява, за да се охлаждаме, да се засилва при стрес или физически дейности. Но ако се потите повече от мнозинството хора, постоянно се притеснявате от големите мокри кръгове под мишниците, без значение от сезона, би могло да страдате от хиперхидроза. За това заболяване д-р Радина Денкова разясни повече и сподели начини за овладяването му.

Прекомерното изпотяване може да се дължи на няколко фактора – наследствени, при физически натоварвания, ендокринни заболявания, стрес, напрежение. В медицината са познати различни начини на лечение на проблема, но повечето от тях слабо ефективни.

Инжектирането на определени дози ботулинов токсин (ботокс) в съответния район е начин да се намали отделянето на пот от потните жлези. Действието му продължава от 4 до 8 месеца, в зависимост от индивидуалните способности на организма да резорбира токсина.

Ботоксът блокира отделянето на ацетил холин, който стимулира потните жлези. По този начин се спира (временно) свръхактивността на потните жлези.

Ако обаче нямате всички тези признаци за хиперхидроза, вие сте от процента хора, които просто търсят ефективни начини да се справят с потенето. В тази насока от голяма полза ще са ви добри антиперспиранти.

Повече от 90 години милиони хора се доверяват на марката против изпотяване. Антиперспирантите от гамата са ефективни партньори, когато говорим за защита от изпотяване и неприятна миризма.

Марката предлага три варианта – Classic с неутрален аромат, Dusch-Frische със свеж аромат, Sensitive с лек аромат.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари