IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой метод за обезкосмяване да изберем преди пътуване?

30 юни 2017 16 20

Сезонът на почивките и гладките крака

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Дойде топлото време, а с него и безбройните пътувания до морски и планински почивки.

Това е сезонът, в който създаваме незабравимите си спомени, обличаме фееричните и леки рокли, слагаме сандалите и се забавляваме до зори.

Тази идеалистична картинка обаче има нужда от известни усилия, които да положим преди заминаването и изпълнението ѝ.

Непосредствено преди да стегнем багажа, заставаме пред сложния въпрос: „Кой метод за обезкосмяване да избера?“.

Представяме ви топ 3 на начините, които са най-подходящи преди пътуване.

1. Коламаска

Този метод на епилация има три варианта: студена, топла и гореща коламаска. Студената е подходяща за всички зони на тялото, дори и най-малките. Въпреки това, тя не е много ефикасна при тънки и къси косъмчета, заради текстурата си. Горещата коламаска, използвана без ленти, е много подходяща за подмишниците, краката и бикини зоната, но не се препоръчва за тези, които имат проблеми с кръвообращението. Топлата коламаска, която се нанася и премахва с ленти, е най-популярната от всички видове и е подходяща за всяка зона от тялото и лицето.

Препоръчително е да си запазите час за коламаска между 48 и 72 часа преди излагане на слънце.

2. Фотоепилация

Фотоепилацията, лазерна или IPL, осигурява перманентно намаляване на косъмчетата чрез светлинни импулси, които проникват в кожата, за да третират косъма от корен. Зоната на третиране трябва да бъде обезкосмена с бръсначка преди използването на фотоепилатор, защото фотоепилацията се прилага само на чиста, без косъмчета кожа. Този метод е идеален за по-големи зони от тялото, като гърба и краката. Важно е да отбележим, че фотоепилацията не е ефикасна за светли косъмчета (руси, червени и бели) и противопоказна за много тъмна кожа.

Когато приложите фотоепилация, трябва да избягвате излагане на слънце през целия период на процедурата. Препоръчително е да чакате поне 4 до 8 седмици преди да се появите на плажа и да събирате тен.

3. Електролиза

Електролизата е сред най-предпочитаните методи за обезкосмяване. Процедурата представлява третиране с нисък електрически заряд директно в корена на косъма. Могат да се третират всички зони на тялото и няма значение за цвета и плътността на косъмчетата. Този метод обаче е най-бавен, тъй като косъмчетата се обработват един по един. Идеален е за епилация на лицето, а препоръчително е да не се излагате на слънце между 48 и 72 часа след електролизата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари