IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няколко ценни съвета за копринена и мека коса

30 юни 2017 07 40

За да я предпазим от наелектризиране

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

По-високите нива на влажност във въздуха водят до наелектризиране на косата, а за момичетата с къдрава коса борбата за контролирането ѝ е още по-тежка. Това е сред недостатъците на морския сезон. 

За радост, има много ефективни начини, с чиято помощ можем да имаме красива коса, която не създава неудобство и грижи. Прилагаме някои полезни съвети за това. 

- Независимо дали сме на закрито или на открито, при всички случаи е препоръчително да използваме антиоксидантни кремове или серуми върху косата си. Това е най-лесният начин да я предпазим от влагата и също така не отнема много време.

- Можем да правим масаж с масла за коса веднъж или два пъти седмично, за да я запазим гладка и красива. Професионалната маска за подхранване на крехката коса също има добър ефект.


- Важно е да поддържаме скалпа чист, като мием косата със шампоан поне два пъти седмично. Влагата и топлината са идеалните условия за растежа на бактериите и гъбите. Това води до постоянен сърбеж и може да доведе до развитие на пърхот.

- Добрият балсам също е много важен, когато сме в подобни условия. Препоръчително е да го използваме редовно, за да бъде косата копринена и да няма стърчащи косми.

- Преди да излезем, трябва и да изсушим косата, за да я предпазим от увреждания. Не бива да я връзваме на опашка, докато още е мокра.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари