IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 основни насоки в грижата за устните през лятото

7 юли 2017 09 00

Как да ги защитим от слънцето и други фактори?

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Въпреки че има много фактори, които правят целувката приятна, правилната грижа за устните несъмнено има основен принос.

А през лятото трябва да обърнем специално внимание на устните си, тъй като те са подложени на сурови условия – увреждания от ултравиолетовите лъчи, вятъра, слънцето и солта, докато лежим на плажа. За да намалим пораженията върху деликатната кожа на устните, е важно да не забравяме грижата за тях.

1. Хидратация, хидратация

Когато устните са дехидратирани, те изсъхват и се свиват. За да ги предпазим от това, трябва да хидратираме целия организъм, като пием достатъчно вода всеки ден – около 8 чаши.

Балсамът за устни е важна част от грижата за устните и през лятото, но според какво да съобразим избора на този продукт?

2. Балсам със слънцезащитен фактор

Освен че устните могат да изгорят от слънцето, при тях също има риск от развитие на рак. Макар да не чуваме често за това коварно заболяване, то е напълно реално и ултравиолетовите лъчи са заплаха от него.

Мъжете са 6 пъти по-склонни да бъдат диагностицирани със заболяването от жените, като честотата е най-голяма при белите мъже, които прекарват години на открито.

Затова от особена важност е да предпазим устните от слънчевите лъчи, като нанасяме върху тях балсам със слънцезащитен фактор. По този начин се подпомага и хидратирането на кожата им.

3. Йога за лицето също е от полза

Според специалистите в областта на йога практикуването на специални лицеви упражнения може да стегне лицевите мускули и дори да увеличи обема на устните.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари