От облекчаване на кожата при изгаряне до хидратиране на скалпа и косата – има различни ползи които маслото от жожоба може да предложи. Специалисти посочват кои точно са ползите от този продукт.

- Контрол на акнето. Акнето се развива, когато космените фоликули се запушат заради прекомерни количества себум. Маслото от жожоба може да проникне дълбоко в космения фоликул и да разгради натрупванията на себум. По този начин се изчиства запушването и състоянието се облекчава.

- Овлажнява кожата. Маслото от жожоба е по-леко, в сравнение с други масла и също така лесно се абсорбира от кожата. То я омекотява и ѝ придава здравословен блясък, като осигурява овлажняване и хранителни вещества, оставяйки кожата свежа и с младежки вид. Маслото от жожоба третира още слънчевото изгаряне и предотвратява дразненето.

Още по темата

- Укротява косата. Маслото от жожоба омекотява косата в летните месеци и предпазва от загубата на влага. В същото време действа като заместител на естествената влага в скалпа и косата, която често е отнета от твърдите химически вещества, които се съдържат в шампоаните.

- Подхранва кожата. В този продукт могат да се открият различни хранителни вещества като витамините E и B, както и антиоксиданти и няколко важни минерала, които хидратират и защитават кожата. Биомаслото от жожоба има най-високи нива на антиоксиданти и хранителни вещества. То има свойства, които ускоряват регенерацията на клетките.